På tekst-TV leser jeg i dag nyheten om at statssekretær Raymond Johansen med nød og neppe har unsluppet en fatvah etter sine nesevise uttalelser om aperegimet i Iran.  De skal ha seg frabedt utidige innblandinger i det de våger å kalle sitt "rettssystem" etter at Johansen sist onsdag gikk hardt ut mot henrettelsen av Rahele Zamani.  Det han har gjort er et brudd på "diplomatiske normer" ifølge en pressemelding fra iransk UD.

Dette skal vi finne oss i fra et land som forveksler diplomati med utpressing, der de ved å rasle med (hypotetiske?) atomvåpen får diplomater fra siviliserte land til å mumle ting som "dialog er det beste" og annen svada, mens tøydokkeannaene (mullaene) steiner, pisker  og henretter for å holde folket i sjakk under et redselsregime. 

Her snakker alle om at vi må være villige til å avstå fra ditt og datt for å bevare miljøet, men aperegimet i Iran må vi for all del holde liv i, med handel, teknologi og diplomati selv om aperegimet representer alt det som 99,99% av alle nordmenn hater.   Det MÅ vi gjøre for da blir de kanskje snille og slutter å henrette barn og homofile.  Ja, kanskje de til og med utsetter atombomben sin noen år også ? 

Hvorfor kan vi ikke avstå fra de fordelene (?)  kontakten med dette regimet gir oss ?  Full boikott på alle plan !  Nuh !

Jeg har ingen illusjoner om at et slikt tiltak vil merkes i Iran, men vi kan jo se på de evt. ekstautgiftene en slik boikott ville medføre som et kjøp av klimakvoter.  Det er ikke bare CO2 som forpester denne planeten.